Mascara Do's & Don'ts

Mascara Do's & Don'ts

Wimpers vormen een bepaalde uitstraling rond de ogen en als ze mooi vol en lang zijn, geven ze je een unieke charme en glamour. Hoe kun je je wimpers laten spreken? Ga je aan de slag met mascara, of zijn er nog meer manieren om je wimpers er voller en dikker uit te laten zien?

Tips om wimpers gezonder en dikker te maken
Hoe kun je wimpers dikker maken?

  • Verbeter je levensstijl. Zorg voor voldoende vitamine B & D. Klinkt raar, maar denk maar eens aan je haren en nagels! Bij een ongezonde levenstijl worden deze broos en slap, dus......zo ook je wimpers.
  • Gebruik een verzorgend serum voor je wimpers. Een wimperserum helpt de gezondheid en flexibiliteit van de wimpers te verbeteren, waardoor broosheid en breekbaarheid kan verminderen. Je wimpers breken hierdoor niet zo snel meer af, waardoor ze voller en langer kunnen worden.
  • Wissel van mascara. Heb je op dit moment een waterproof mascara? Dat is een zware aanslag op de wimpers. Switch liever over naar een 3 step mascara zodat de gezondheid van je wimpers kan verbeteren.
  • Reinig altijd je gezicht voor je gaat slapen. Zo geef je je wimpers rust en krijgen ze de kans zich ’s nachts te herstellen van de make-up die je overdag gebruikt.
  • Gebruik een speciale oogmake-up remover om je make-up te verwijderen. Dit product is extra zacht voor de wimpers en helpt zo dus je wimpers zoveel mogelijk te beschermen tijdens het reinigen.

Wimpers dikker maken met vaseline en wonderolie.

DON'T!
Vaseline is een vettige substantie die alleen een laag om de wimpers heen legt. Door het vet lijken ze dikker, maar je sluit zo ook de wimperhaar af en maakt ieder haartje extra zwaar, waardoor het juist sneller uit kan vallen. In het geval van castor/wonderolie), zuigen de wimpers de olie op, waardoor ze voller lijken. Wimpers worden onnodig zwaar en sneller afbreken.

0 reacties

Wil je een reactie plaatsen?

Na goedkeuring komt je reactie online.